alltalltallt

Okej nu kommer den, reseberättelsen!

Vi startade med en vecka i Bondi Beach som ligger strax utanför Sydney. Hängde på stranden, surfade och ba tog det lugnt :) Jag såg delfiner, grymma surfare, åkte in till Sydney och kollade in operahuset och den stora bron där och firade Australia day!
Vi bodde på ett hostel där vi träffade två svenska tjejer som tillsammans med en kille från San Diego fick bli våra roomies i vanen vi bor i just nu! :)

Precis dagen innan vi skulle åka norrut efter kusten blev det storm och kaos men lät nog värre än det var för vi har inte alls hagt några problem efter vägen!

Hämtade upp vanen i tisdags, tog en tripp till ikea och åkte sen och killade in Manly beach där det va massvis av grymma surfare och gigantiska vågor!

Efter en promenad längst stranden fortsatte vi till Avalon beach där vi parkerade på en höjd och hade grym utsikt över stranden. På kvällen satt vi på en filt nere på stranden, drack, sjöng och mös :)

Tog en springrunda med Julia och Scott innan vi fortsatte till Palm beach och gick en vandringsled upp till en fyr där.

Blev tipsade om en avskild strand som hette Seal Rocks som va den finaste underbaraste jag nånsin sett! Där stannade vi över natten och spenderade hela torsdagen på stranden med massor av sol och surf! :)

Efter en sväng på affärer åkte vi vidare norrut och hamnade i Taree där vi campade vid en flod. Vi tog ett dopp i vattnet innan vi fixade tacos och spelade kort. På kvällen va det alldeles stjärnklart så alla låg på rygg på marken och kollade på stjärnorna, sjukt mysigt!

På morgonen hann jag och Julia med lite intervallträning innan de andra vaknade. Jag och Camilla tog en paddlingstur på surfbrädorna och sen fortsatte vi ut mot kusten igen!

Vi har tagit in på turistvägarna för att hitta de bästa ställena att övernatta på och har haft grymt tur som hittat perfekta ställen mest varje dag :)

Vi pkte vidare till Crescent heads som är en surfstrand, kollade in vågorna och surfarna och fortsatte sen till Coffs harbour. Såg både kameler och kängurur efter vägen :)

Börjar vänja mig med vänstertrafiken med, i början va det dick grymt krångligt att först sitta på fel sida i bilen, växla med fel hand och köra på vänster sida, men på nåt sätt har det ändå gått bra!

I Coffs harbour parkerade vi långt uppe på en höjd och hade världens utsikt över stränder åt båda hållen! Tog en strandpromenad med Camilla, spelade lite kort och kollade på blixtarna från åskovädret som va runt omkring. Sen sa det bara pang och på två sekunder var det storm, regn och åska och vi va tvungna att snabbt som tusan trycka in oss i bilen och köra därifrån! Hade väskor och surfbrädor överallt, hittade inte lyset på bilen och kunde bara använda växel 1, 3 och 5 men efter lite kaos tog vi oss iaf ner till en rastplats vid stranden och kunde sova där.

Sov knappt nåt alls den natten då jag va tvungen att sova i framsätet så vaknade tidigt och tog en långpromenad och löprunda på stranden innan de andra klev upp. Tog en dusch, har btw bara duschat utomhus i kallduschar senaste veckan, och åkte till Red rocks och kollade in de röda klipporna. Stannade till mitt ute i ingenstans på en restaurang full med hillbillies och käkade då de tydligen skulle ha den bösta blt'n i Australien och styrde sen mot Byron bay!

Stannde för natten en knapp mil innan och campade vid ett naturreservat som heter Broken head!

Vaknade och fick champagnefrukost och sång på min födelsedag igår, kökade fruktsallad och chokladfudge till frukost och gick sen ner till stranden för en heldag med sur och sol!

Dagen va helt perfekt tills vi såg att någon brytit sig in i vanen och snott min väska :@ surade ett tag, ringde mamma som fick spärra korten och åkte sen in till Byron bay!

Hittade ett superchill hostel där vi kunde parkera vanen, drack lite och gick sen ut för att käka och festa. Blev bjuden på både mat och dricka hela dan eftersom jag fyllde år och hade, bortsett från stölden, en helt perfekt födelsedag med min lilla vanfamilj :)

Idag har vi bara tagit det lugnt, legt vid stranden och va in och polisanmälde sen igår och nu ligger vi vid poolen en stund innan jag ska unna mig första varma duschen på evigheter och fixa lite mat! :)

Har det riktigt bra här i solen iaf och ska försöka skriva oftare nu!

Lägger till några bilder och resten finns på facebook! Hoppas allt är bra hemma :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0